Vlaamse regering schaart zich achter Lydia Peeters en Bart Tommelein

De Vlaamse regering schaart zich unaniem achter Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) en voormalig Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD). Ze werden afgelopen week allebei persoonlijk gedagvaard voor uitspraken in het dossier van de zonnepanelen en de terugdraaiende teller. 

"We steunen Tommelein en Peeters 100 procent"

In een gezamelijke verklaring laat de Vlaamse regering weten dat ze achter voormalig minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) en huidig minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) staat.  "De uitspraken van Lydia Peeters en Bart Tommelein werden gedaan in het kader van de uitoefening van een politiek mandaat", staat in die verklaring te lezen.

De Vlaamse regering wijst principieel de redenering af dat politieke uitspraken van ministers kunnen leiden tot persoonlijke aansprakelijkheid, omdat dit het functioneren van de democratische rechtstaat en het uitoefenen van een politiek mandaat ondergraaft.

"We steunen Lydia Peeters en Bart Tommelein daarom 100 procent. Bart Tommelein deed zijn uitspraken als bevoegd minister, nadat een nota werd goedgekeurd in de vorige Vlaamse regering, en Lydia Peeters deed haar uitspraken in 2019 als bevoegd minister nadat het decreet al was gestemd in het Vlaams parlement", luidt het nog in de mededeling.

Eerder deze week werden Tommelein en Peeters persoonlijk gedagvaard omdat ze de terugdraaiende teller hadden gepromoot in de pers.

 

BEKIJK: Lydia Peeters (Open VLD) werd deze morgen geïnterviewd over de dagvaarding.

Videospeler inladen...

Meest gelezen