Radio 2

Zinkgat op Itterbeeksebaan in Dilbeek

Op de Itterbeeksebaan in Dilbeek is afgelopen weekend een zinkgat ontstaan. De gemeente heeft de nodige signalisatie geplaatst en hoopt dat het gat snel zal hersteld worden. 

Het waren buurtbewoners die afgelopen weekend zagen dat er in het wegdek van de Itterbeeksebaan een zinkgat was ontstaan. Ze plaatsten zelf enkele verkeerskegels en waarschuwden het gemeentebestuur. Dat heeft dan betere signalisatie geplaatst en ook het nutsbedrijf op de hoogte gebracht. 

"Het nutsbedrijf moet nu eerst onderzoeken wat het zinkgat heeft veroorzaakt", zegt schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA). Mogelijk gaat het om een ondergronds waterlek, maar het kan ook iets anders zijn. En dan zal er een voorlopige herstelling moeten gebeuren, ook al beginnen we in januari van volgend jaar met de vernieuwing van de Itterbeeksebaan. De plaats waar het zinkgat is ontstaan ligt in fase twee van die vernieuwingswerken, zolang kan de herstelling niet wachten", aldus de schepen. 

Meest gelezen