Videospeler inladen...

Zeker één dode bij zware explosie in Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon

Libanon is opnieuw opgeschrikt door een zware explosie, dit keer in een Palestijns vluchtelingenkamp in de stad Tyrus, in het zuiden van het land. Daarbij is zeker één dode gevallen. Er zijn ook verschillende gewonden. Volgens sommige bronnen is een wapenopslagplaats van de radicaal-islamitische beweging Hamas ontploft. Volgens bronnen die dichter bij Hamas staan, werd de explosie veroorzaakt door zuurstofflessen. 

In Libanon leven ongeveer 400.000 Palestijnse vluchtelingen, verspreid over twaalf kampen. In een van de kampen, in het zuiden van het land, werden vrijdagavond verschillende ontploffingen gehoord.

De omgeving werd afgesloten, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Mogelijk was een tankwagen in brand gevlogen, waarna een wapendepot van Hamas ontplofte. Anderen zeggen dat opgeslagen zuurstofflessen zijn ontploft. 

In de zomer van 2020 vielen er meer dan 200 doden toen een opslagplaats met ammoniumnitraat ontplofte in de hoofdstad Beiroet.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen