Eén van de kleinste scholen van Vlaanderen sluit de deuren op 30 juni

Jarenlang hield juf Anita in het dorp Terlanen een kleuterschooltje open. Het gaat om een wijkschooltje van de Gemeentelijk basisschool Overijse. Nu zijn er te weinig kinderen en de gemeente heeft beslist om het schooltje te sluiten op 30 juni 2022. 

Een dorpsvereniging heeft nog geprobeerd om kleuters te zoeken voor het schooltje, maar tevergeefs. Juf Anita (54) gaf er 30 jaar les: "Ik vind het heel spijtig dat het schooltje moet sluiten, maar er zijn te weinig kinderen en ik kan geen kinderen toveren.

De wijkschool van Terlanen is een gemiste kans. Het kleine familiale kleuterschooltje is ideaal voor kinderen die het wat moeilijker hebben

Juf Anita Kesters

Kleinschaligheid is net een troef

Juf Anita zal zich moeten aanpassen in haar nieuwe schoolomgeving: "Ik stond hier bijna altijd helemaal alleen, ik ben gewoon om alles zelf op te lossen. Vorig jaar waren er 6 kinderen in het derde jaar en als die allemaal weg waren, bleven er niet veel meer over. Toch denk ik dat deze school een toekomst had. Het is heel gezellig en familiaal, ideaal voor kinderen die het wat moeilijker hebben."

Te weinig kinderen

Het gemeentebestuur van Overijse zegt dat ze samen met het GBO en de Dorpsraad Terlanen op verschillende manieren hebben geprobeerd om ouders warm te maken om hun kind in te schrijven "In samenspraak met de directie van onze gemeentelijke basisschool in het centrum (GBO) hebben we als lokaal bestuur beslist om onze wijkschool in Terlanen op het einde van dit schooljaar definitief te sluiten. Het leerlingenaantal van onze wijkschool blijft elk jaar sterk dalen. Daarom sluiten we de schoolpoorten nu definitief op 30 juni 2022. "

Meest gelezen