Foto: Radio 2

Herentals opent winterfestiviteiten met "hoogste warmste kerstboom van Europa"

In Herentals is de naar eigen zeggen "hoogste warmste kerstboom van Europa" ingehuldigd. De boom is exact 11 meter en 60 centimeter groot en is gemaakt door een lokale handwerkclub met zelfgebreide lapjes stof.

De warmste kerstboom is een uit de hand gelopen project van de lokale breiclub "De wollies". De leden hebben samen met onder andere anderstaligen en mensen met een beperking de boom aangekleed met zelfgebreide lapjes.

"Het is een hartverwarmend initiatief geworden, net omdat zoveel mensen hun steentje hebben bijgedragen,"zegt schepen voor sociale zaken Bart Michiels (CD&V). "De club deed deze zomer een oproep om lapjes te verzamelen. Uiteindelijk kregen ze zo'n 300 vierkante meter aan lapjes binnen." 

Een hartverwarmend initiatief voor Herentals

Schepen voor sociale zaken Bart Michiels (CD&V)

Met de overschotten van de stukken stof maakt de club nu dekens, die onder andere naar de slachtoffers gaan van de overstomingen in Wallonië.

In het Guinness Book of Records komt de boom niet. "Dat was te laat en ook te duur", aldus gerechtsdeurwaarder Eric De Belder. "Bedoeling was vooral om de boom officieel op te laten meten door een landmeter. "

Meest gelezen