Man van 55 uit Tielt bezwijkt 2 weken na val op werf in Wielsbeke aan zijn verwondingen

Een man van 55 uit Tielt is bijna twee weken na een arbeidsongeval in Wielsbeke overleden aan zijn verwondingen. De man werkte voor het metaalbedrijf Metaalbouw Vandekerckhove uit Oostrozebeke en was aan de slag op een werf bij Unilin in Wielsbeke. 

De man uit Tielt was aan het werk in Wielsbeke. Op een bepaald moment liep het fout en viel hij zo'n zeven meter naar beneden. De hulpdiensten snelden ter plaatse en brachten het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Kortrijk. Daar lag hij al die in coma, maar overleed donderdagmorgen uiteindelijk aan zijn verwondingen. 

Niet de eerste val

De man werkte zo'n 20 jaar voor het bedrijf en had eerder al vier keer een arbeidsongeval gehad. Het ene al wat erger dan het andere. Zo viel hij vorig jaar ook al eens van een hoge hoogte naar beneden met enkele breuken tot gevolg. 

Metaalbouw Vandekerckhove werd begin dit jaar nog veroordeeld tot een fikse geldboet evan 114.000 euro waarvan het grootste deel met uitstel, voor een zwaar arbeidsongeval in 2016. Toen kwam een Roemeense arbeider onder een metalen balk van twee ton vast te zitten. Het slachtoffer lag een week in coma en lag zestig dagen in het ziekenhuis, maar overleefde. 

Meest gelezen