Regen verstoort start Lichtjeswandeling in Diepenbeek: "Wie de weg niet kent, loopt zich vast in de modder"

Het natte weer heeft gezorgd voor een slechte start van de lichtjeswandeling in Diepenbeek. Door de regen waren delen van het parcours omgetoverd tot modderpoelen. 

In Diepenbeek kan je sinds donderdagavond een maand lang genieten van de lichtjeswandeling. Van 16.30 uur tot 22.00 uur kan je dan een verlicht parcours volgen dat je langs enkele installaties brengt. De eerste nieuwsgierige wandelaars gingen alvast een kijkje nemen, maar werden getrakteerd op een koude douche. 

Een modderige strook maakt het de wandelaars moeilijk om de route uit te wandelen.
Radio 2

"Niet te doen met kinderen", reageert een van de wandelaars, gefrustreerd door de slechte stroken. Ook zijn verschillende wandelaars niet te spreken over de slechte bewegwijzering en de route die niet volledig verlicht is. "Echt jammer", horen we een wandelaar zuchten. "Dit was absoluut niet wat ik ervan verwacht had."

Volgens enkele aanwezigen is er te weinig moeite gestoken in de lichtjeswandeling. "Weten mensen van buiten Diepenbeek zelfs dat deze wandeling er is? Wij kennen hier de weg, maar een vreemde loopt zich vast in de modder."

Organisatie stuurt bij waar nodig

De dienst vrije tijd van de gemeente Diepenbeek bekijkt intussen hoe ze de ervaring voor de bezoekers kan verbeteren. "Wij vinden het natuurlijk jammer dat de wandelaars niet kregen wat ze verwachtten." 

Samen met de technische dienst van de gemeente volgt de organisatie de situatie van het parcours op. "Wij zijn ervan op de hoogte dat sommige stroken er wel eens modderig kunnen bijliggen. We zullen boomschors voorzien waar dat nodig is.  We bekijken ook de verlichting van het parcours zodat zeker 99 procent van de route goed verlicht en goed begaanbaar is." 

 

Meest gelezen