Foto: Radio 2

"Voxination": a-capellagroep geeft gratis pop-upconcerten voor zorgpersoneel in West-Vlaanderen

Dit weekend bezorgt een groepje van a-capellamuzikanten met een kort pop-upconcert wat afleiding aan verschillende zorginstellingen in West-Vlaanderen. "Voxination is onze manier om de zorg opnieuw te bedanken en de nodige verstrooiing te geven in deze tijd van het jaar", vertelt organisator Bart Van Synghel. 

Met "Voxination" willen Bart Van Synghel en zijn medezangers het zorgpersoneel van enkele zorginstellingen in West-Vlaanderen trakteren op een pop-up concert. "In 2019 zijn we gestart met onze groep, maar we hebben eigenlijk nog nooit echt een concert kunnen geven. Het eerste stond gepland op 27 november 2021, door de coronacrisis hebben we dat geannuleerd. Maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten."

De groep van a-capellamuzikanten zal dit weekend 5 verschillende zorginstellingen bedanken. "We willen hen even een momentje van rust geven. In de eerste coronagolf applaudisseerde iedereen voor hen, maar met een concert van een 10 minuten kerstliedjes roepen we ook de warme en hartelijke sfeer van de tijd van dit jaar op."

Strakke planning

Vandaag stonden het ziekenhuis van Veurne en Ieper en de woonzorgcentra in Kortemark en Torhout op de planning. "De meeste zorginstellingen reageerden superenthousiast, maar bij sommige paste het gewoon niet in hun drukke en krappe planning om langs te komen. We willen zeker het zorgpersoneel niet storen tijdens hun werk. Integendeel, wij zullen buiten optreden en de verplegers en patiënten of bewoners kunnen als ze dat willen binnen of buiten meegenieten van onze muziek."

"Hartverwarmend" klinkt het bij het zorgpersoneel

Peggy van de schoonmaak in AZ West in Veurne vindt het een heel leuk initiatief. Ook collega Lisa apprecieert het optreden. Anne-Sophie van de keuken vindt het tof: "Ik begrijp dat mensen niet meer de hele tijd staan te applaudiseren, maar dit is echt fijn. Ik ken het wel niet, maar het is ambiance." Bij Marijke van de keukenploeg roept het warme gevoelens op: "In slechte tijden doet het deugd, zo'n bedanking."

Meest gelezen