Op het plein voor de nachtclub zijn 242 silhouetten geschilderd

Zware straffen in zaak van dodelijke brand in Braziliaanse discotheek in 2013 waarbij 242 doden vielen

Het gerecht in Brazilië heeft celstraffen van 18 tot 22 jaar uitgesproken voor vier personen die in beschuldiging waren gesteld voor de brand die acht jaar geleden 242 doden maakte in een discotheek.

Het gaat om twee zakenmannen en twee leden van de muziekgroep die aan het optreden was toen de brand uitbrak in de discotheek Kiss in de stad Sante Maria. De vier werden veroordeeld voor doodslag op de 242 slachtoffers en poging tot doodslag op 636 gewonden. 

De brand was uitgebroken op 27 januari 2013 tijdens een feest in deze discotheek in het zuiden van Brazilië. Dat gebeurde nadat een bandlid vuurwerk had afgestoken. Het plafond stond al snel in lichterlaaie. Vele aanwezige jongeren raakten dodelijk verbrand, werden vertrappeld of stierven door het inhaleren van giftige rook. 

Hoewel ze over een geluidsinstallatie beschikten, maakten de twee muzikanten zich uit de voeten zonder het jonge publiek te waarschuwen. Het onderzoek wees voorts uit dat de brandblussers niet werkten, dat de signalisatie gebrekkig was en dat er slechts twee deuren beschikbaar waren voor de evacuatie van het publiek.

Meest gelezen