Gezin uit Anderlecht met CO-vergiftiging naar het ziekenhuis

Twee volwassenen en twee jonge kinderen zijn zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze bevangen raakten door koolstofmonoxide (CO) in hun appartement in de Sympathiestraat in Anderlecht. Ze verkeren niet in levensgevaar.

De hulpdiensten werden zaterdagavond rond 19 uur opgeroepen. Toen de brandweer in het appartement ter plaatse kwam, ging hun CO-melder meteen af. Alle aanwezigen, vader, moeder en twee kinderen werden meteen naar het ziekenhuis gebracht en het appartement werd verlucht.

De koolstofmonoxide, een reukloos maar gevaarlijk gas, was afkomstig van een slecht werkend verwarmingstoestel. De brandweer controleerde ook de drie andere appartementen in het gebouw, maar daar werden geen problemen vastgesteld.

Meest gelezen