Boek met overzicht van alle 60 warme bakkers in Brussel: "Tartine en Boterham"

De vzw Tartine en Boterham wil meer aandacht voor de warme ambachtelijke bakkers in het hele Brusselse Hoofdstedelijk Gewest. Vroeger stonden alle gemeenten in Brussel bekend om hun vele echte warme bakkers. Het ging vaak om West-Vlaamse families, die in de jaren '60 en '70 in Brussel kwamen wonen om een bakkerij uit te baten. 

Voor de derde keer brengt Tartine en Boterham een boek uit met een overzicht van alle warme bakkers van Brussel. "Het is belangrijk dat alles ter plaatse wordt gemaakt en gebakken, een bakkerij heeft dus een atelier nodig. Zo weten we dat het echt ambachtelijk is," vertelt Emily Everaert van Tartine en Boterham. Deze editie bevat ook nieuwe bakkerijen.

Ik maak alleen het beste van het beste en lokaal met bloem van de Flietermolen in Tollembeek.

Bakker Tom De Vuyst van bakkerij Kiekebich in Anderlecht.

Tom De Vuyst is zo'n een nieuwe bakker. Op zijn eentje is hij begonnen met bakkerij "Kiekebich" in Anderlecht. "Ik bak maar 2 keer per week, ik doe alles helemaal alleen. Bovendien werk ik met zuurdesem, dus moeten de klanten 2 dagen op voorhand bestellen. Vroeger deed ik het management van muziekgroepen. Maar ik kreeg de passie voor bakken door de mensen van de Flietermolen in Tollembeek. Ik bak met bloem van hier: lokaal, biologisch en langzaam."

Meest gelezen