Ongeveer 700 mensen betogen tegen coronabeleid aan station Brussel-Noord: dertigtal mensen opgepakt

Aan het station van Brussel-Noord hebben rond 14 uur opnieuw enkele honderden mensen verzameld om te betogen tegen het coronabeleid. De afgelopen weken waren er op zondagen ook al betogingen. Na afloop waren er toen rellen. De politie pakte wel enkele mensen op die onder meer vuurwerk mee hadden.

Er zijn ongeveer 650 mensen op de coronabetoging in Brussel op dit moment. Het is een statische betoging - in tegenstelling tot de bewegende betogingen van vorige weekends - op het plein voor het station van Brussel-Noord. 

De betogers zijn er om hun onvrede uit te spreken met het coronabeleid, en de bijhorende maatregelen. De coronapas of "Covid Safe Ticket" noemen ze bijvoorbeeld "Covid Slave Ticket". Ook spreken betogers van gezondheidsdiscriminatie, ze zijn tegen de verplichte vaccinatie van mensen in de zorg. Ook de vaccinatie van kinderen stuit op veel protest bij betogers.

"De maatregelen trekken nergens op (...) Ze moeten mensen vrijlaten in hun keuze. Als mensen een prik willen, moeten ze dat zelf weten", aldus een betoger:

Videospeler inladen...

Er is veel politie aanwezig bij de betoging aan het station. Zij kozen voor een preventieve aanpak om zo veel mogelijk amok te vermijden. Een dertigtal mensen werden opgepakt omdat ze rookbommen, gasmaskers, boksijzers of andere spullen bijhadden die konden wijzen op slechte intenties. Rond 15 uur liep de betoging ongeveer ten einde. 

De politie nam onder meer verschillensoorten bommetjes in beslag.

Meest gelezen