Snelle interventie bij vechtpartij door extra politiecontroles aan Stationsplein in Roeselare

Zaterdagavond kon de politie snel ingrijpen dankzij extra controles bij een vechtpartij met een 15-tal jongeren aan het Stationsplein in Roeselare. Eind september kondigde de politie aan dat ze de omgeving van het Stationsplein strenger gingen controleren met extra bewakingscamera's en meer politiecontroles. "Die extra controles tonen nu zeker hun nut", vertelt korpschef Neyrinck.

Zaterdagavond rond 20.30 uur kwam het tussen een groep jongeren tot een vechtpartij aan het Stationsplein in Roeselare. De politie van zone RIHO kon op tijd ingrijpen en alle betrokkenen oppakken. Het gaat om een 15-tal jongeren tussen de 16 en 19 jaar oud. Eén van de jongeren raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere verzorging. 

"Dankzij de extra cameracontroles konden we op tijd ingrijpen en alle betrokkenen identificeren en oppakken", vertelt korpschef Curd Neyrinck van politiezone RIHO. "Met die camerabeelden kunnen we deze week het onderzoek verderzetten en zien wie er welk aandeel had in de hele vechtpartij. 

Nut extra politiecontroles

Eind september kondigde de politie aan dat ze extra controles zouden uitvoeren aan het Stationsplein in Roeselare, omdat enkele horecazaken en buurtbewoners kloegen over overlast, vechtpartijen en openbaar dronkenschap. Die extra controles deden ze zowel fysiek als online en dat heeft volgens korpschef Neyrinck ondertussen zijn vruchten afgeworpen: "Dit voorval is één van de uitzonderingen in de laatste periode". 

"Doordat we op de drukke momenten extra gaan inzetten op die cameracontroles kunnen we de patrouilles veel vlugger bijsturen. We hebben ook de opdrachten zodanig aangepast dat politiepatrouilles nu extra vaak daar passeren om een oogje in het zeil te houden. Door de vierde golf van de coronacrisis was het even wat rustiger, maar nu met de eindejaarsfeesten en de kerstsfeer is er terug wat meer drukte. Daarom gaan we voorlopig verdergaan met deze extra controles", besluit korpschef Neyrinck. 

Meest gelezen