Gebouw stort in na gasexplosie op Sicilië: zeker drie doden en verschillende mensen vermist

Op het Italiaanse eiland Sicilië zijn verschillende gebouwen ingestort na een ontploffing door barsten in een gasleiding van het stadsnetwerk. Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen. Twee vrouwen zijn gered, maar er wordt nog altijd gezocht naar zes vermisten.

De explosie vond zaterdagavond rond half negen plaats in Ravanusa, zo'n 110 kilometer ten zuidoosten van Palermo. Vier gebouwen stortten in. Drie andere zijn verwoest. 100 mensen kunnen niet naar hun huizen terug omdat ze te zwaar beschadigd zijn.

Op beelden is een gigantische berg puin te zien met houten balken die op de grond liggen, en aanpalende gebouwen die verkoold en beschadigd zijn.

Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers onder het puin:

Videospeler inladen...

De reddingswerkers konden in de vroege uren van zondag een oudere vrouw redden uit een gebouw. Ze had lichte verwondingen en werd naar een lokaal ziekenhuis overgebracht. Een tweede vrouw werd enkele uren later van onder het puin gehaald. 

Zeker drie mensen overleefden het niet. Er wordt nog altijd gezocht naar zes vermisten. Vier van hen zouden op het moment van de explosie in hetzelfde gebouw aanwezig geweest zijn.

Volgens de brandweer was het gaslek zeer groot en had het zich ondergronds opgehoopt. De explosie zou kunnen zijn veroorzaakt door de activering van een lift, vermoedt de brandweer. 

"Het lek moet aanzienlijk geweest zijn en kwam waarschijnlijk uit de kelder", zegt de brandweer van Sicilië:

Videospeler inladen...

Meest gelezen