Inzamelpunt voor slachtoffers van overstromingen wil 50 vuurtjes verzamelen, maar vertrekt naar Trooz met meer dan 200 stuks

Brecht Vandenberg heeft begin deze maand een oproep gedaan om vuurtjes te verzamelen voor de inwoners van Trooz, maar dat liep al snel uit de hand. Hij hoopte op een verzameling van 50 vuurtjes, maar verdeelde vandaag meer dan 200 vuurtjes over 2 depots van Croix Rouge in Trooz en 1 depot in Fraipont.

"Het is heel duidelijk, iedereen wil warmte geven", vertelt Tongenaar Brecht Vandenbergh dankbaar. "We zijn deze inzamelactie gestart en verwachtten in het beste geval 50 vuurtjes te krijgen, en kijk ons hier nu staan", glundert hij. Hij toverde zijn carport om in een inzamelpunt waar mensen van in de buurt hun warmte kwijt konden. 

Lopend vuurtje

"Het nieuws heeft zich duidelijk als een lopend vuurtje verspreid", lacht Vandenbergh. "Mensen van Zutendaal, Dilsen-Stokkem, Tongeren, maar ook veel van het dorp hier Koninksem brachten vanalles langs. Niet enkel vuurtjes, ook tochthonden, dikke winterjassen en dekens. Het is duidelijk dat ze niet willen dat iemand in de koude blijft zitten."

Vandaag trok Vandenbergh met heel wat hulp naar de getroffen gebieden in Luik. "We wilden het eerst alleen naar daar brengen, maar ondertussen hebben we meer dan 200 vuurtjes gekregen en hadden we 3 bestelwagens en 2 grote aanhangwagens nodig." Het viel hem op hoe de mensen het daar nog echt nodig hebben. "Er zijn nog veel onbewoonbare huizen en er zal nog veel nodig zijn voor het leven daar weer leefbaard wordt." 

Meest gelezen