Man stopt tot tweemaal toe niet voor alchoholcontrole in Houthulst, politieman gewond aan de hand

Een man van 28 uit Houthulst heeft zich vrijdagnacht flink misdragen in het verkeer toen hij niet wilde stoppen voor een verkeerscontrole. Hij reed tweemaal rakelings langs een politiewagen waarbij een politieman moest wegspringen om niet geraakt te worden. Hij raakte gewond aan de hand. Uiteindelijk konden ze de man thuis op zijn oprit controleren.

Rond 2 uur 's nachts had politie Polder in het kader van de BOB-campagne een controlepost opgezet in Houthulst. Terwijl ze iemand aan het controleren waren, reed de man van 28 voorbij in een nogal opvallende rijstijl en met behoorlijk wat lawaai. De politie kon hem niet meteen stoppen. Een kwartier later passeerde hij opnieuw, en toen liep het fout.

Politieman gewond aan de hand

"De politie zette hun voertuig dwars over de weg om tot een controle van de man over te gaan", vertelt de dienstdoende procureur van het parket van Kortrijk. "Een politieman stapte uit en deed teken om halt te houden. De bestuurder reed echter rakelings langs de combi en de politieman  moest aan de kant gaan om niet geraakt te worden. De politieman werd toch geraakt aan de hand door de wagen en raakte lichtgewond." Eerst kon de man opnieuw ontsnappen maar de politie herkende zijn wagen en reed naar zijn woning. Terwijl ze bij zijn oprit wachtten kwam hij opnieuw aangereden. 

Op zijn oprit kon hij uiteindelijk overmeesterd worden. Het bleek dat hij 0,85 promille in zijn bloed had. 

procureur van het parket van Kortrijk

Op een bepaald ogenblik stond de politiewagen van Polder en de wagen van de man neus aan neus. "Opnieuw is de bestuurder rakelings langs de combi gereden om tot bij hem thuis te raken", vervolgt de procureur. 

"Op zijn oprit kon hij uiteindelijk overmeesterd worden. Het bleek dat hij 0,85 promille in zijn bloed had. De man werd opgepakt maar terug vrijgelaten. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken en hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank van Ieper voor gewapende weerspannigheid waarbij de wagen als wapen werd gebruikt." De politieman is enkele dagen werkonbekwaam. 

Meest gelezen