Spektakel op Wintermagie Tienen

Terwijl heel wat evenementen afgelast zijn door de corona-epidemie gaan toch ook veel buitenevenementen gewoon door. Wintermagie betoverde zaterdagavond veel Tienenaars op de vernieuwde Grote Markt.

Wintermagie in Tienen staat voor een kerstmarkt, kerstshoppen in de lokale handel maar ook voor een kennismaking met de vernieuwde Grote Markt. Het is een van de grootste pleinen van heel Vlaanderen. Zaterdagavond was er openluchttheater en spektakel. Schepen van economie Eddy Poffé was trots: "Nen Tienenaar kan al eens klagen en zagen, maar ik heb nu nog geen enkel Tienenaar gehoord die niet  content was".

Ik heb nog nooit zoveel volk gezien in de winter in Tienen

Steven Moens

Het spektakel lokte heel veel mensen naar buiten. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze buiten kwamen. Erik Massouls vond het indrukwekkend: "Het is wel koud en het risico om iets te gaan drinken pakken we nog niet." Steven Moens vond het geweldig: "We hebben gedronken bij Tinne, de sfeer is ongelooflijk, ik heb nog nooit zo veel mensen gezien in de winter in Tienen, prachtig spektakel".

Tienenaren kunnen klagen en zagen, maar nu heb ik nog geen Tienenaar gehoord die niet content is.

Schepen Eddy Poffé (openVLD)

Meest gelezen