Radio 2

Weggezakte vrachtwagen staat weekend lang vast in de modder: Berm en wegdek moeten hersteld worden

In Adinkerke, een deelgemeente van De Panne, had een vrachtwagen zich zaterdag vastgereden in de modder toen hij verkeerd reed in een doodlopende straat. Pas zondag kon de vrachtwagen eindelijk weggetakeld worden. Het zou al de 5de vrachtwagen zijn, die daar vastreed op 1 week tijd. Daardoor zijn zowel de berm als het wegdek beschadigd.  

Zaterdagmorgen reed een vrachtwagenchauffeur verkeerd de Burgweg in Adinkerke, een doodlopende straat in om pulp te leveren bij een landbouwer. Toen de vrachtwagen zich uit de straat wilde manoeuvreren raakte hij vast in de berm. Door de hevige regenval van de laatste weken was het er drijfnat en modderig.

De takeldienst Degrave uit Middelkerke was het hele weekend bezig met het wegtakelen van de vastgeraakte vrachtwagen. Zaterdag werd ook de hulp ingeschakeld van enkele landbouwers uit de buurt, maar zonder resultaat. Zondag werd de laadruimte van de vrachtwagen volledig leeggemaakt en moest de brandweer de baan terug moddervrij maken. Daarna kon de vrachtwagen na een weekend lang stilstaan uiteindelijk toch weggesleept worden. 

Niet de eerste keer

Ondertussen is het wegdek beschadigd. Op verschillende plaatsen is het verzakt en gebroken, want het zou niet de eerste vrachtwagen zijn die zich daar vastreed. Afgelopen week kwamen er 5 vrachtwagens vast te zitten in de Burgweg in Adinkerke. Blijkbaar zou het probleem liggen bij de GPS, die verwarring veroorzaakt tussen de huisnumers 3 en 6 in de Burgweg, waardoor de chauffeurs in het verkeerde, doodlopende straatje rijden. 

Schepen van Openbare Werken, Wim Janssens (ACT!E) had nog geen berichten of klachten binnengekregen over de slechte staat van het wegdek. "De velden zijn op dit moment allemaal modderpoelen, als een vrachtwagen dan op de berm rijdt, zakt die na deze weersomstandigheden naturlijk verder weg. We zullen de situatie deze week opvolgen." 

Radio 2

Meest gelezen