Xavier Novell i Goma (archieffoto)

Ooit jongste bisschop van Spanje uit functie ontheven na huwelijk met auteur van erotische romans

De ooit jongste bisschop van Spanje is uit zijn functies ontheven nadat hij in het huwelijk is getreden met een vrouw die verscheidene erotische romans met een satanisch tintje heeft geschreven.

"Zoals algemeen bekend is monseigneur Xavier Novell i Goma, bisschop emeritus van Solsona, op 22 november 2021 in Suria in de provincie Barcelona in het burgerlijke huwelijk getreden met mevrouw Silvia Caballol y Clemente", kondigde de Spaanse bisschoppenconferentie aan op haar website. 

Over de activiteiten van de echtgenote laten de bisschoppen zich in de mededeling niet uit, maar ze wijzen erop dat de codex van het canonieke recht van de Katholieke Kerk stipuleert dat een geestelijke die huwt de facto wordt geschorst. Hij mag de rechten en functies die inherent zijn aan de bisschoppelijke functie niet langer uitoefenen. De bisschoppen sluiten ook "andere mogelijke gevolgen" niet uit. 

Silvia Caballol Clemente

Xavier Novell was op 41-jarige leeftijd de jongste bisschop van Spanje geworden en gold als een rijzende ster in de Spaanse Katholieke Kerk. Eind augustus was de affaire rond zijn persoon losgebarsten. Toen raakte bekend dat de nu 52-jarige bisschop om persoonlijke redenen ontslag had genomen. Al snel lekte uit dat hij een relatie had met Silvia Caballol Clemente, een psychologe en auteur van verscheidene erotisch-satanische romans als "De hel van Gabriel's lust" uit 2017. 

Op de site van haar uitgever Lacre wordt Caballol Clemente omschreven als een "dynamische en onconventionele auteur die haar weg heeft gemaakt in de moeilijke wereld van de literatuur om al onze morele en ethische beschouwingen overhoop te halen".

Meest gelezen