© Lieven Samyn - JVK

90 uur werkstraf voor brandstichting in jeugdhuis van Izegem

Een man van 19 uit Izegem is veroordeeld tot 90 uur werkstraf omdat hij bijna een jaar geleden brandstichtte aan het jeugdhuis "De Tunne". Het jeugdhuis kreeg van stad Izegem sindsdien tijdelijk onderdak op een andere locatie. 

Op 2 januari zat de man van 19 jaar samen met een vriend aan de picknicktafel van het jeugdhuis "De Tunne" openlijk met vuur te spelen. Het vuur sloeg van de picknicktafel over naar het gebouw en dat raakte zwaar beschadigd door de brand. Het duo had er toen zelfs een filmpje van gemaakt en dat gedeeld via de sociale netwerksite Snapchat. 

De jongeman moet 20.000 euro betalen aan de verzekering van het jeugdhuis en daarbovenop nog eens meer dan 11.000 euro aan het jeugdhuis zelf. De vzw van jeugdhuis "De Tunne" heeft sinds de brand tijdelijk onderdak gekregen van de stad Izegem op een andere locatie. 

Meest gelezen