Foto: Politie Antwerpen

Antwerpse politie rolt vrouwenbende "shouldersurfers" op: 9.000 euro cash, champagne en dure wijn gevonden

De Antwerpse politie heeft een vrouwenbende shouldersurfers opgerold. Dat zijn mensen die over de schouder van hun slachtoffer meekijken bij een betaling, om zo de code van de bankkaart te achterhalen. Daarna stelen ze de bankkaart. Drie verdachten werden in Charleroi opgepakt. Tijdens de huiszoeking werd 9.000 euro cash gevonden en verschillende spullen die met gestolen bankkaarten werden gekocht.

Het onderzoek naar de shouldersurfers werd gestart nadat een politieman buiten dienst in een supermarkt in Antwerpen twee dames van de bende aan het werk zag, vertelt Wouter Bruyns van de politie. “Een van onze collega’s stond aan de kassa van een supermarkt en hij zag hoe twee dames over de schouder van een andere klant aan het meekijken waren om zo de code te kunnen achterhalen. Die collega heeft dan ingegrepen en door de camerabeelden zijn we een onderzoek naar de bende gestart.”

Huiszoeking in Charleroi

"Afgelopen zaterdag hebben we in de buurt van Charleroi een huiszoeking kunnen doen en 3 verdachten kunnen arresteren. We hebben daar een hele grote som geld gevonden en ook zaken die zijn aangekocht met de bankkaart van slachtoffers die ze eerder gestolen hadden", vertelt Bruyns.

Zo is er 9.000 euro cash geld gevonden. De speurders namen ook tal van spullen in beslag die wellicht aangekocht werden met gestolen bankkaarten. Het gaat over kledij, handtassen, flessen dure wijn, champagne, sterke drank en sigaretten.

3 verdachten gearresteerd

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verdachten steeds dezelfde manier van werken hadden. Twee vrouwen volgden hun slachtoffers en maakten telkens een bankkaart buit. Een derde dame bestuurde het voertuig waarmee er naar Antwerpen werd gereden. De 3 vrouwen zijn nu opgepakt. Ze stonden ook al geseind. Voor één van hen stond er nog een gevangenisstraf van 8 jaar open. 

Foto: Politie Antwerpen

Meest gelezen