Maxime Anciaux - All rights reserved

Gents rusthuis naar rechtbank voor onopzettelijke doding van 99-jarige bewoonster 

De raadkamer heeft een Gents rusthuis doorverwezen naar de correctionele rechtbank naar aanleiding van een moord die er vorig jaar plaatsvond op een 99-jarige bewoonster.

Een Gents rusthuis moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank na de moord op een bewoner vorige zomer. De feiten vonden in juli 2020 plaats. Een 61-jarige bewoner met psychische problemen drong de kamer van het slachtoffer meermaals binnen en takelde haar zwaar toe. Omdat er geen alarmsysteem in de kamer was, kon het slachtoffer niet om hulp vragen. Het slachtoffer overleefde de nacht, maar bezweek later in het ziekenhuis.

Het parket van Oost-Vlaanderen startte een onderzoek, de verdachte werd in de loop daarvan geïnterneerd omdat die met psychische problemen kampte en niet verantwoordelijk kan gehouden worden voor zijn daden.

Eind november meldde de krant Het Nieuwsblad dat het parket het woonzorgcentrum wil vervolgen voor onopzettelijke doding en gebrek aan voorzorg. De zaak kwam vandaag voor de Gentse raadkamer. Die verwees het rusthuis door naar de correctionele rechtbank. Begin volgend jaar wordt er gepleit.

Meest gelezen