Restaurant Klost'r uit Riemst is 'ontdekking van het jaar'

Restaurantgids Gault&Millau heeft restaurant Klost'r uit Vlijtingen (Riemst) uitgeroepen tot 'ontdekking van het jaar in Vlaanderen'. "Het hele team is zeer vereerd", zegt maître Guy Loyens.

Klost'r opende op 8 oktober 2020 de deuren in een voormalige hoeve in Vlijtingen. "9 dagen later moesten we door corona al sluiten", vertelt Guy Loyens. "We hebben dan 8 maanden lang afhaalgerechten gemaakt en op 9 juni zijn we weer open gegaan. Dus we hebben maar zo'n 6 maanden normaal kunnen werken. Het is dan ook een hele eer om die bekroning nu in ontvangst te mogen nemen." 

"We hebben van in het begin geprobeerd om onze gasten iets extra te geven" vult chef Pieter Kellens aan. "We hebben altijd het niveau voor onszelf iets hoger gelegd. En we zien wel waar we uitkomen. We zijn nog jong hé, nog geen 30 jaar."

Woelige tijden

Ondanks de coronamaatregelen heeft Klost'r al heel wat boekingen binnen voor het eindejaar. "We serveren dan een zesgangenmenu", vertelt Marie-Paule. "We hopen dat we niet om 23 uur moeten sluiten, maar als dat toch het geval is, dan zullen op oudejaarsavond een uurtje eerder aftellen en een glaasje champagne drinken. En dan zullen we de gasten nog iets meegeven voor thuis, een playlist bijvoorbeeld, met muziek om thuis nog wat verder te kunnen vieren." 

Meest gelezen