Foto: Radio 2

Vrouw (78) bestolen tijdens misviering in Jezuïetenkerk Mechelen

In Mechelen is gisteren tijdens een misviering in de Jezuïetenkerk langs de Bruul de portefeuille gestolen van een vrouw van 78 jaar oud. Pastoor Philip Debruyne spreekt van een zeer uitzonderlijke gebeurtenis: “Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt.”

Een 78-jarige vrouw is het slachtoffer geworden van een gauwdiefstal tijdens een misviering in de Jezuïetenkerk, ook de Onze-Lieve-Vrouw-van-Leliëndaalkerk genoemd,  in het centrum van Mechelen. In de portefeuille zat contant geld, haar identiteitskaart en haar bankkaart. Wie de dader is, is niet geweten.

Portefeuille weg uit handtas

De vrouw is er zeker van dat haar portefeuille tijdens de misviering is gestolen. “Tijdens de omhaling heeft de vrouw haar portefeuille nog uit haar handtas genomen om een gift te doen. Later heeft ze haar handtas alleen op de grond laten staan toen ze tijdens de viering naar voren in de kerk is gegaan. Na de mis heeft de vrouw gemerkt dat haar portefeuille verdwenen was. We hebben de kerk nog doorzocht, maar helaas niets gevonden”, vertelt pastoor Philip Debruyne.

We proberen mensen te verbinden tijdens een misviering, dan is het jammer dat er misbruik wordt gemaakt van de situatie

Pastoor Philip Debruyne, Jezuïetenkerk (Leliëndaal) Mechelen

Pastoor Debruyne heeft een diefstal tijdens een misviering nog nooit meegemaakt. “Het is zeer spijtig dat dit gebeurd is. We proberen mensen net samen te brengen tijdens een viering en dan is het jammer dat er misbruik wordt gemaakt van de situatie.”

De parochie gaat geen verdere stappen ondernemen om de dader te vinden. “We proberen discreet om te gaan met deze gebeurtenis en hopen dat dit niet nog eens gebeurt”, aldus pastoor Debruyne.

Foto: Radio 2
Foto's: Mechelen, dienst Monumentenzorg

Meest gelezen