De Levensboom

Wevelgemse school organiseert het grote Jan Jambon uitbolfeest

Basisschool De Levensboom in Wevelgem organiseert vrijdagnamiddag een ludiek afscheidsmoment voor de leerlingen: het "Jan Jambon Uitbolfeest". De naam van het afscheidsmoment verwijst naar Vlaams minister-president Jambon (N-VA) die na het overlegcomité zei dat de laatste week voor de kerstvakantie maar weinig pedagogische waarde heeft. 

Vrijdag is het de laatste schooldag voor de leerlingen in het basisonderwijs. De scholen gaan een week vroeger dicht om het aantal coronabesmettingen te beperken. De laatste schoolweek voor de kerstvakantie heeft maar weinig pedagogische waarde, volgens Vlaams minister-president Jan Jambon. Die zei dat er dan vooral kerstfeestjes zijn en dat er wat wordt voorgelezen in de klas. Kort gezegd: de laatste week voor de kerstvakantie is een uitbolweek.

Verbinding herstellen

Daar zijn ze het in De Levensboom niet mee eens. “Daarom organiseren wij een uitbolfeest, waarbij de "bol" centraal staat”, zegt directeur Yf Tanghe. “De minister-president heeft wat minachtend gedaan over feesten, over voorlezen, over wat er in de uitbolweek zoal gebeurt. Maar wij vinden dat eigenlijk net heel belangrijk. Omdat de verbinding tussen kinderen van verschillende klassen al een hele tijd niet mogelijk is doordat ze in bubbels les krijgen. Op die manier willen we die verbinding een beetje herstellen.”  

Eindtermen en leerdoelen op een ervaringsgerichte manier

De klassen zullen tijdens de activiteiten één voor één doorschuiven en er zal ook een oliebollenkraam staan op de speelplaats.

“Wie de eindtermen en leerdoelen kent, weet dat bij de voorbereiding van zo’n feest en via de activiteiten op het feest zelf, heel wat van die doelen nagestreefd worden op een ervaringsgerichte manier”, besluit de directeur.

Meest gelezen