Archiefbeeld

Gangsters verkleed als politie overvallen koerier in Diegem

Op de Pegasuslaan in Diegem, bij Machelen, hebben gangsters die zich voordeden als politie-agenten maandagavond een koerier van  UPS overvallen. Ze gingen aan de haal met de inhoud van een aantal pakketten. 

De koerier werd rond zeven uur maandagavond met zijn bestelwagen staande gehouden op de Pegasuslaan, in het kantorenpark vlakbij de luchthaven. De drie verdachten deden zich voor als de politie. Ze droegen donkerblauwe pakken en in hun auto lag een blauw zwaailicht.  

"Het slachtoffer dacht dat het om een politiecontrole ging, temeer daar één van de verdachten zichtbaar gewapend was met een handvuurwapen", zegt woordvoerster Catherine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen). “De man schikte zich dan ook naar hun bevelen en liet zich fouilleren.”

Vervolgens werd de koerier van de bestelwagen weggeleid en geboeid. "De bestelwagen werd volledig doorzocht en enkele pakketten werden geopend. De inhoud werd gestolen en de verdachten namen daarna de vlucht", vervolgt Bodet. Van de overvallers en hun buit is er voorlopig geen spoor. Ook de inhoud van de pakjes blijft voorlopig een raadsel. Het parket Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart en bekijkt onder andere beelden van bewakingscamera's in de omgeving.

Meest gelezen