DPPI

Groot feest voor Max Verstappen in beide Limburgen?

De gouverneur van Nederlands Limburg hoopt samen met Belgisch Limburg een groot feest te kunnen organiseren voor wereldkampioen Formule 1, Max Verstappen. De ouders van Verstappen zijn afkomstig van Belgisch- en Nederlands-Limburg en dat is voldoende reden om een gezamenlijk feest op poten te zetten, vindt de gouverneur.  Gouverneur Jos Lantmeeters van Belgisch-Limburg heeft al laten weten dat hij zeker bereid is om mee te werken. 

Gouverneur Emile Roemer van Nederlands Limburg wil wereldkampioen Max Verstappen het liefst huldigen in zowel Nederlands als Belgisch Limburg. "Er moet geen strijd worden gestreden tussen steden", zegt hij bij de Nederlandse regionale radio-omroep L1. "Het is een eerbetoon aan Max Verstappen. Het gaat erom waar hij zich prettig bij voelt. Het is gewoon een kwestie van samenwerking."

"Als je zo'n grote prestatie levert, verdien je gevierd te worden op de plaats waar je roots liggen", voegt hij er nog aan toe. De moeder van Max Verstappen is afkomstig van Belgisch Limburg, de vader van Nederlands Limburg. 

(lees verder onder de foto)

Waar het feest volgens de Nederlandse gouverneur moet georganiseerd worden, is nog niet duidelijk. Vorige week meldde het MECC in Maastricht zich al om een groot onthaal voor Verstappen te organiseren. Gouverneur Jos Lantmeeters van Belgisch-Limburg vindt het alvast een goed idee. Hij staat ook al in contact met zijn Nederlandse collega daarover, maar concrete plannen zijn er nog niet.

 

Meest gelezen