Yoeri Viane

Yoeri uit Heist maakt houten kerstboom van 5,5 meter: “Mijn buren mogen die versieren”

Yoeri Viaene uit Heist heeft een kerstboom in elkaar getimmerd om de samenhorigheid in zijn woonwijk te versterken. Het is de bedoeling dat mensen een houten kerstster meenemen, die thuis versieren en dan ophangen in de boom. 

Yoeri Viaene is al een tijdje creatief met hout. Hij is met verschillende projecten door elkaar bezig. De grote kerstboom die voor zijn deur staat heeft hij zelf in elkaar getimmerd. “Maar een kale kerstboom is niet tof om naar te kijken. Dus hebben we een actie bedacht voor de buurt.  Voor ons huis heb ik ook een standje in elkaar gestoken waar de buren een houten kerstster kunnen uitnemen en die thuis kunnen versieren”, zegt Viane.

Na 2 dagen zijn er al ongeveer 30 sterren meegenomen door buurtbewoners. “Ik wil daarmee de samenhorigheid in de buurt versterken. Het is een nieuwe verkaveling met heel veel jonge gezinnen. In deze bizarre tijden willen we ze iets laten doen. Jonge mensen staan daar ook wel voor open. We barbecueën ook wel af en toe in de zomer, dat versterkt zeker de samenhorigheid”, knipoogt hij.

Meest gelezen