Tina verloor vader na ongeval waarbij bestuurder achter het stuur aan het sms'en was: "Mijn leven staat stil"

Vandaag keurt de Kamercommissie veel strengere regels voor gsm-gebruik achter het stuur goed. Tina Veltmans uit Haacht is sterke voorstander van de nieuwe regelgeving. Zij verloor haar vader door een bestuurder die aan het sms'en was achter het stuur. Haar moeder lag twee weken in coma en leed permanente hersenschade. "Ik word er enorm boos van. Als ik het zie in de auto voor mij, dan toeter ik", zegt Tina bij Radio 2 Antwerpen. 

De verstrenging van het verkeersreglement zal alle gsm-gebruik in de auto verbieden,  tenzij de gsm in een houder op het dashboard zit. De wetgeving zal ook gelden voor tablets en e-readers. Ook fietsers en motorrijders zullen beboet kunnen worden. Die boetes zullen voortaan kunnen oplopen tot 174 euro. 

Bekijk de reportage over de verstrenging van het verkeersreglement uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Tina Veltmans kan meespreken over de pijn die gsm-gebruik achter het stuur kan veroorzaken: "Het ongeval vond plaats in 2019. Ik voel me nu vrij goed. Rouwen komt steeds terug, zeker tijdens de feestdagen. Mijn leven staat stil en mijn toekomst is omgegooid. Ik wil trouwen en kinderen krijgen, maar zal dat allemaal zonder mijn vader moeten ervaren. Ik kan niet meer met hem dansen op mijn trouwfeest." 

Tina vertelt in het middagprogramma van Radio 2 Antwerpen hoe blij ze nu  is met de nieuwe wetgeving: "Ik vind dit een enorm goede zaak. Veel mensen beschouwen het nog als normaal en verschuilen zich achter excuses dat het maar één sms'je was. Ze denken dat het bij hen geen kwaad kan. Die sms van één seconde kan zoveel teweeg brengen bij zowel de veroorzaker als de slachtoffers en hun omgeving. Ik zou alle gsm-gebruikers graag persoonlijk kunnen aanspreken om hen te waarschuwen."

Beluister hier de volledige, pakkende getuigenis van Tina.

Meest gelezen