19 camera’s bewaken de Gemeenveldsite in Beersel

In Beersel bewaken voortaan maar liefst 19 camera's de Gemeenveldsite in Alsemberg. De politie kan er zo in de gaten houden wie er komt met minder goede bedoelingen. “De camera’s moeten mensen met slechte bedoelingen allereerst al afschrikken”, klinkt het.

De Gemeenveldsite in Alsemberg staat volledig onder camerabewaking. Je vindt er het cultuurcentrum De Meent, het Lambiek-bezoekerscentrum, een fuifzaal, een school en binnenkort ook een park. Maar niet iedereen komt er met goede bedoelingen naartoe: drie jaar geleden werd de kluis van cultuurcentrum De Meent gekraakt en er wordt op de parking ook wel eens rodeo gereden, waarbij auto's snel optrekken en rondjes rijden. 

“Er zijn toch nog enkele gebieden die iets minder onder controle zijn en vooral dan ‘s nachts”, zegt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). “We vonden het dan ook noodzakelijk om er camerabewaking te plaatsen. De beelden gaan dus rechtstreeks door naar de politiezone. De beelden worden ook 30 dagen bijgehouden. Maar we kunnen de camera’s ook gaan gebruiken om live events zoals fuiven te volgen mocht dat nodig zijn.”

De installatie van camera’s kwam uiteindelijk goedkoper uit dan ingeschat. Uiteindelijk kost de camerabewaking 114.000 euro en dat is 100.000 euro minder dan voorzien. 

Meest gelezen