Videospeler inladen...

Brand in WTC in Hongkong, meer dan 150 mensen zitten vast op dak van gebouw 

In Hongkong is een brand uitgebroken in het World Trade Centre (WTC). Dat hebben lokale media gemeld. Meer dan honderd mensen zitten vast op het dak van het 38 verdiepingen tellende gebouw. De hulpdiensten zijn in groten getale ter plaatse. Er zijn geen meldingen van dodelijke slachtoffers. 

De brand in het WTC in Hongkong brak uit rond de middag,  lokale tijd. Volgens de krant South China Morning Post zitten er op het dak van het gebouw meer dan 300 mensen vast. Andere media hebben het over zo’n 150 mensen.  

Volgens de lokale politie zijn er minstens dertien mensen onwel geworden door rookvergiftiging, ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Volgens de brandweer werden er al meer dan 770 mensen geëvacueerd uit het brandende gebouw.  

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Renovatiewerken aan WTC

Het WTC in Hongkong doet dienst als groot winkelcentrum en kantorencomplex. Het gebouw wordt al enkele maanden gerenoveerd. Omwille van de renovatiewerken waren alle winkels ontruimd, volgens de krant South China Morning Post. Er zouden slechts enkele verdiepingen in gebruik zijn, vooral de verdiepingen waar zich de kantoren en restaurants bevinden. 

Bekijk hieronder beelden van de brand in het WTC in Hongkong

Videospeler inladen...

Volgens de politie zou de brand uitgebroken zijn in een schakelkamer op de benedenverdieping, maar de brand zou zich snel verplaatst hebben via de steigers die tegen het gebouw staan voor de werken.

De brand is geclassificeerd op niveau drie. Alle branden in Hongkong worden geclassificeerd van niveau één tot vijf, waarvan niveau vijf het ernstigst is.

Beluister hieronder het radiofragment over de brand in het WTC op Radio 1:

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen