Diplomatenkoppel krijgt twee jaar cel voor uitbuiting van dienstmeid die werd gevangenhouden in woning

Een Koeweitse diplomaat en zijn echtgenote zijn veroordeeld tot twee jaar cel een en geldboete van 12.000 euro voor de uitbuiting van hun dienstmeid. Het slachtoffer werd een jaar lang gevangengehouden in de woning van het diplomatenkoppel. 

De diplomaat en zijn echtgenote uit Koeweit lieten in 2017 een Ethiopische vrouw met een toeristenvisum naar ons land komen. De vrouw ging echter aan de slag als dienstmeid, maar mocht de woning niet verlaten. Haar gsm en papieren werden haar afgenomen en wanneer het diplomatenkoppel niet thuis was, werden alle deuren en ramen op slot gedaan. 

Overleven op overschotjes

Uit het onderzoek bleek ook dat de dienstmeid moest overleven op overschotjes van maaltijden en ze geen toegang had tot nieuwe kledij of medische verzorging. Daarenboven werd de vrouw ook meermaals gekleineerd door de diplomaat en zijn gezin. 

Het diplomatenkoppel werd vandaag schuldig bevonden aan mensenhandel, zwartwerk, niet-betaling van loon en wederrechtelijke gevangenneming. De twee beklaagden kregen elk 2 jaar cel en een boete van 12.000 euro opgelegd. Het koppel heeft het land al een tijdje verlaten en kwam niet opdagen op het proces. De kans is dan ook miniem dat ze hun straf zullen uitzitten. 

Meest gelezen