Extra week kerstvakantie leidt tot "nieuwjaarsbriefstress" in scholen: "Oefenen zullen ze thuis moeten doen"

Nu de kerstvakantie een week vroeger start is het alle hens aan dek op school om de nieuwjaarsbrieven op tijd klaar te krijgen. "De kinderen hadden nog maar net hun brief uitgekozen en nu moet die in amper een week af zijn", vertelt juf Greet Demuynck van het Sint-Agnes Instituut in Hoboken op Radio 2 Antwerpen.

Voor de leerlingen van het derde leerjaar van het Sint-Agnes instituut in Hoboken is er geen tijd te verliezen. Vandaag moeten hun nieuwjaarsbrieven piekfijn in orde zijn en er is nog wel wat werk aan de winkel. Gelukkig hoeven ze ze niet te schrijven, maar mogen de kinderen hun nieuwjaarsbrief op de computer maken. "In het leerplan staat dat ze dit jaar met Word moeten leren werken en dus combineren we de twee", zegt juf Greet. "Dat gaat bij de meesten iets sneller dan schrijven, maar voor sommige kinderen is het nog altijd een uitdaging waardoor het alsnog trager gaat. Zeker als ze vergeten om hun document op te slaan".

Juf Greet heeft de computerklas vandaag nog kunnen reserveren om de laatste hand te leggen aan de nieuwjaarsbrieven. "Ze zullen moeten doortypen. Als ik zie dat sommigen hun brief niet op tijd afkrijgen, zal ik wel wat helpen". Voor het oefenen van de nieuwjaarsbrief is geen tijd meer. "Dat zullen ze thuis moeten doen", aldus juf Greet.

Meest gelezen