Brandweer Brussel

Instorting gebouw op werf in Brusselse gemeente Sint-Gillis: 1 arbeider overleden en 3 zwaargewonden

Op een werf aan de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis is een deel van een gebouw ingestort. Daarbij is één iemand overleden en drie personen zijn zwaargewond geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. De precieze omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk.

Het gaat om een woning van twee verdiepingen, met een lange achterbouw, die volledig gerenoveerd werd.  Een deel van het plafond van de eerste verdieping is om een nog onduidelijke reden ingestort, op een moment dat er zes arbeiders aanwezig waren.

"Vanmorgen om 7.45 uur werd de brandweer van Brussel opgeroepen voor een ongeval op een werf", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Toen we ter plaatse aankwamen, hebben we vastgesteld dat er vier arbeiders bedolven waren onder het puin van een instorting. Drie arbeiders werden vanonder het puin gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Eén arbeider is jammer genoeg overleden. Nog twee andere arbeiders zijn heelhuids uit het gebouw geraakt."

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

Brandweer Brussel
Brandweer Brussel

Bekijk hieronder beelden van onze ploeg ter plaatse, die ook sprak met de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw:

Videospeler inladen...

Meest gelezen