Duo uit Sint-Niklaas verkoopt kunst voor slachtoffers watersnood Wallonië: "Ze hebben verwarming nodig"

Vijf maand na de overstromingen in Wallonië zijn er nog altijd mensen die er in erbarmelijke toestanden leven. Zonder verwarming bijvoorbeeld. Debby Burssens en Djack Carlier uit Sint-Niklaas gingen de afgelopen maanden al vaak puin ruimen en soep bedelen. Maar met de eindejaarsperiode in het achterhoofd, willen ze meer. Ze verkopen nu Sint-Niklase kunst om met het opgebrachte geld de slachtoffers te steunen. In de aanbieding: onder andere boeken, keramiek, gedichten, kaarsen en wenskaarten.

Vanaf de eerste dag van de overstromingen in Wallonië verzamelde zich in Sint-Niklaas een groep mensen die in het getroffen gebied ging helpen. Na 5 maanden gaat het om een groep van 80 vrijwilligers, verspreid over het Waasland, die intussen al 20 keer naar Wallonië trok. Onder andere om eten te bedelen. "Want zonder gas en electriciteit kun je niet koken," steekt initiatiefneemster Debby Burssens van wal. "Eigenlijk hebben ze daar dringend nood aan 2 zaken: vrijwlligers om muren te pleisteren. En verwarmings- en elektrische toestellen." 

Lokale kunstenaars

Samen met kunstenaar Djack Carlier stak ze zelf al serieus de handen uit de mouwen. Maar nu het eindejaar nadert en er nog teveel slachtoffers hulp nodig hebben, willen de twee meer. Ze staken de koppen bijeen en zo kwamen ze bij de verkoop van Sint-Niklase kunst."Intussen hebben we al bijna 35 Sint-Niklase kunstenaars die iets verkopen. Dat is zeer uiteenlopend: boeken, gedichten, kerstkaarten, handgemaakte keramiek, enz. Djack zelf verkoopt planten en mijn mama maakt zakjes gevuld met  chocolade. Er is zelfs een luisterverhaal bij," vertelt Debby enthousiast. 

"Hoe mooi is het niet om een geschenkje te geven waarbij je meteen ook een goed werk steunt. De prijzen variëren van 5 tot 2.000 euro, voor elk wat wils dus," besluit ze.

Meest gelezen