Nieuwe voorzitter Bewel zit zelf in rolstoel: "Afstand tot de arbeidsmarkt is voor mij heel concreet"

Erik Moniquet is de nieuwe voorzitter van Bewel, het grootste maatwerkbedrijf in Vlaanderen. Moniquet, die zelf een fysieke beperking heeft, vindt het erg belangrijk dat bedrijven beseffen dat iedereen een toegevoegde waarde kan hebben voor onze economie. 

De bedrijfswereld is niets nieuw voor de 39-jarige Erik Moniquet. Hij heeft een master in de arbeidssociologie en verdiepte zich in de bedrijfseconomie. Moniquet is trots dat hij zich de nieuwe voorzitter van Bewel mag noemen. “Bewel is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk wil stellen”, vertelt hij. “Ik heb zelf ook een fysieke beperking sinds mijn geboorte. Ik zit in een rolstoel en word geholpen door een assistent. Daarom ligt het lot van de  1.800 maatwerkers me bijzonder nauw aan het hart.”

Iedereen die geëngageerd is, kan een toegevoegde waarde kan zijn

Erik Moniquet, voorzitter Bewel

“Als maatwerkbedrijf hebben we de ambitie om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en te helpen ontwikkelen", gaat Moniquet verder. "Anderzijds willen we werk op maat aanbieden voor zowel onze medewerkers als klanten. Dat doen we door onze klanten maximaal te ondersteunen met activiteiten op maat en door onze medewerkers nauwgezet te begeleiden en belangrijke vaardigheden aan te leren. We moedigen hen aan om te blijven groeien. Wij geloven dat iedereen die geëngageerd is een toegevoegde waarde kan zijn voor onze maatschappij, onze economie én voor zichzelf”, besluit Moniquet.

Meest gelezen