Radio 2

Ninove geeft meer geld uit aan kerstverlichting maar vindt het resultaat "nogal flauw"

De stad Ninove heeft dit jaar extra geïnvesteerd in mooie kerstverlichting voor het centrum maar de meningen daarover zijn nogal verdeeld. Schepen Alain Triest (Open Vld): "Als ik eerlijk ben, maar dat is mijn persoonlijke mening, ik vind het wat flauw. Sommige dingen werken zelfs niet."

Ninove heeft er dit jaar extra geld voor over gehad om het centrum van de stad anders en extra te verlichten voor de kerstsfeer. Sommige Ninovieters vinden het ok, anderen dan weer wat minder. Smaken verschillen, met andere woorden. "We moesten dit jaar een nieuwe aanbesteding doen. We hebben geopteerd voor wat subtielere kerstverlichting en andere overspanningen", zegt schepen Alain Triest (Open Vld).

Het zag er mooi uit op papier, maar ik vind het ook wat flauw
Schepen Alain Triest (Open Vld)

Er zijn wel een aantal verlichtingsinstallaties die wat meer in het oog springen: "Er is extra kerstverlichting door middel van eyecatchers. Mensen kunnen daar filmpjes van maken en posten op sociale media. Maar ik moet eerlijk zijn, het zag er mooi uit op papier, maar ik vind het zelf ook wel wat flauw."

Een "eyecatcher"
Radio 2

Gemengde reacties

De verwachtingen van de stad waren hoger, en de realiteit blijkt dan toch iets anders te zijn. De schepen beseft wel dat zijn persoonlijke mening er niet echt toe doet, en dat zoiets heel subjectief is: "Ik hoor bij mensen uit Ninove zowel positieve als negatieve reacties. En bij een verandering zijn er altijd die blij zijn en anderen niet."

Sommige stukken branden totaal niet, en sommige slingers zijn niet correct in de bomen geplaatst

Schepen Alain Triest (Open Vld)

De stad kreeg nochtans wél wat ze gevraagd heeft, alleen zijn er wat mankementen: "Een aantal stukken branden totaal niet. We onderzoeken nu of dat aan de stad ligt of aan het bedrijf dat de kerstverlichting heeft geleverd. En sommige slingers die bijvoorbeeld in bomen hangen, vinden we niet correct geplaatst."

Een kerstboom
Radio 2

"Met zoveel geld kan je wel iets anders doen"

Een aantal Ninovieters ziet de verandering ook, een vrouw vindt het nog altijd gezellig: "Je moet gaan waar er verlichting en sfeer is natuurlijk." Maar verschillende inwoners zijn wat teleurgesteld: "Vorig jaar waren er verlichte zeepaarden en een grote ster, nu zijn er enkel van die boompjes", zegt een man. En een vrouw vindt dat ook: "Vorig jaar was 't veel mooier." Een man vindt het zelfs ondermaats: "Hoeveel hebben ze uitgegeven? Iets van een 46.000 euro, als je dat geld uitgeeft, dat is bijna 2 miljoen oude Belgische frank, dan kan je wel iets anders doen."

Vorig jaar waren er verlichte zeepaarden, nu zijn er enkel van die boompjes

Inwoner Ninove

De stad en een deel van haar inwoners is dus niet 100 procent tevreden, en dat ondanks het feit dat het dit jaar wel wat meer heeft mogen kosten. "Er zal een evaluatie moeten komen om te zien hoe we het volgend jaar zullen aanpakken", zegt schepen Triest nog. "Die evaluatie zal er komen nadat de verlichting weer wordt weggehaald in januari." De stad is ook van plan om de deelgemeenten de volgende keren wat meer verlichting te geven. 

Meest gelezen