Zottegem voert strengere regels in voor nachtwinkels: "Tijd om een rem te zetten op het aantal nachtwinkels"

In Zottegem komen er strengere regels voor nachtwinkels en automatenshops. Nachtwinkels moeten er voortaan een speciale belasting betalen. Het wordt ook moeilijker om een nieuwe nachtwinkel te openen. "We willen vermijden dat alle leegstaande panden veranderen in nachtwinkels", zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).

"We stellen vast dat hier de laatste tijd enkele nachtwinkels zijn bijgekomen", zegt burgemeester van Zottegem, Jenne De Potter (CD&V). "Op een bepaald moment moet je vaststellen dat we op een grens zitten en dat er genoeg nachtwinkels zijn. Het is tijd dat we een rem zetten op het aantal nachtwinkels. Dat doen we onder meer door de invoer van strengere regels voor de uitbaters van nachtwinkels en automatenshops."

"Verschraling winkelaanbod"

"In het centrum van Zottegem zijn al heel wat nachtwinkels. Alle leegstaande panden lijken er te veranderen in nachtwinkels. Dat zorgt er voor dat het winkelaanbod in onze stad verschraalt. Verder zorgt het ook voor overlast door de consumptie van alcohol op straat", legt de burgemeester uit.  

In het nieuwe reglement voor nachtwinkels is sprake van een nieuwe starters- en jaarlijkse belasting. Ook kan je geen nieuwe nachtwinkel meer starten in een straal van 250 meter rond een bestaande nachtwinkel. "Zo vermijden we dat we in de toekomst alleen maar nachtwinkels hebben in bepaalde straten", zegt De Potter.

Meest gelezen