Te veel beperkingen voor kerstmarkten, dus organiseert Lauren uit Riemst een online kerstmarkt

De 26-jarige Lauren Guisset uit Riemst is onderneemster en heeft een Facebookgroep opgericht waar iedereen zijn kerstproducten of kerstdiensten kan aanbieden. Het doel is om elkaar makkelijker te vinden om kerstcadeautjes te kopen of te verkopen. “Als het een succes wordt organiseer ik misschien zelf ooit een fysieke kerstmarkt.”

Lauren woont nog maar sinds de zomer met haar vriendin in Riemst. Ze hebben samen de onderneming Helende Hoeven opgericht waar ze activiteiten aanbieden zoals paardengewenning en ruitertochten. Het idee voor de online kerstmarkt kwam er dan ook deels door haar recente verhuizing. “Ik zie dat veel kerstmarkten afgelast worden. We wonen hier ook nog maar pas en ik ken de lokale ondernemers nog lang niet allemaal. Voor mijn cadeaus wil ik eerder lokaal gaan shoppen en niet bij grote ketens of bol.com”, zegt Lauren Guisset. Ze verkoopt zelf cadeaubonnen van haar onderneming op de online kerstmarkt. 

Volgens Lauren zijn er weinig plekken waar je als lokale ondernemer gratis kan adverteren. Nu de meeste kerstmarkten toch niet doorgaan leek het haar een uitgelezen kans om een online kerstmarkt te organiseren. “Heel handig voor mensen die nog een geschenk zoeken of wie er één wil verkopen. Als alles op hetzelfde platform wordt aangeboden heb je een beter overzicht."

Kerstsfeer

Een online kerstmarkt  is toch wel heel anders dan een fysieke kerstmarkt, dat merkt Lauren ook. “Ik zou veel liever hebben dat alles fysiek kon plaatsvinden. Maar de kerstmarkten die toch nog open zijn, moeten zoveel regels volgen dat het niet meer leuk is. Dat gaat ten koste van veel kerstsfeer. Dit is daarom wel een leuk alternatief. Intussen heb ik al superveel leuke berichtjes gekregen van mensen die het idee appreciëren.”

De Facebookgroep “online kerstmarkt 2021” is een openbare groep. Momenteel heeft de groep zo’n 70 leden met ook enkele ondernemingen. “Voorlopig blijft de groep online tot het einde van het jaar. Als het een succes wordt, maak ik er misschien wel een permanente groep van.”

Meest gelezen