Caroline Demol

Onfortuinlijke vos raakt vast in hek in het centrum van Brugge

In het centrum van Brugge moest de brandweer vorige week een vos bevrijden uit een achterpoortje van een huis aan de Brugse reien. "Het was onze achterbuur die kwam zeggen dat er een vos vastzat", vertelt eigenaar Caroline Demol. 

Veel ongeloof vorige donderdag bij Caroline Demol en Gert Verhoestraete van B&B B' Guest toen de achterbuur hen kwam zeggen dat er een vos vastzat in hun achterpoort. "Wij dachten onmiddellijk: Een vos? Nee, dat kan niet!" We hadden nog nooit een vos gezien hier in het centrum van Brugge. Maar toch zat dat beestje op het einde van onze tuin tussen de spijlen van het hek bij het water", vertelt Demol. 

Caroline Demol

Uiteindelijk belde Demol de brandweer om de vos te bevrijden. "Doordat hij zo stevig vastzat, konden we redelijk dichtbij komen, op een afstand van 2 meter. Toen ze hem losmaakten, had ik toch even schrik. De brandweer heeft de vos ook gewoon terug vrijgelaten, hij moet hier nog steeds ergens ronddwalen in de buurt. Waar hij zich schuilhoudt, is een groot mysterie. Misschien in een park hier iets verderop bij de Reien?". 

Bekijk hier beelden van de reddingsactie:

Videospeler inladen...

Uit op de kippen

De vos was waarschijnlijk uit op de kippen van het koppel. "Hij is vastgeraakt in het hek en kon niet tot bij onze kippen komen. Maar afgelopen zomer is onze buurman wel een kip kwijtgespeeld. Waarschijnlijk had de vos die dus te pakken gekregen. Uit voorzorg zullen wij toch een doek voor het hekken van het achterpoortje spannen, zodat hij er niet nog eens kan tussenspringen", lacht Caroline. 

Meest gelezen