Nieuw Antwerps vaccinatiedorp in de maak voor boosterprik: "Iedereen geprikt voor einde kerstvakantie"

De coördinator van de Antwerpse vaccinatiecampagne maakt zich sterk dat iedereen in de stad voor het einde van de kerstvakantie een boosterprik heeft gekregen. "Zodra we kunnen gaan de uitnodigingen de deur uit. We kunnen 30.000 mensen per dag prikken", zegt spoedarts Jan Stroobants aan Radio 2 Antwerpen. Er komt ook een nieuw vaccinatiedorp. 

Antwerpen is klaar voor de versnelde boostercampagne. "Als alles goed verloopt, zal iedereen die dat wil bij ons zijn boosterprik gekregen hebben voor het einde van de kerstvakantie", zegt spoedarts Jan Stroobants op Radio 2 Antwerpen. "Zodra de overheid de databases openstelt, gaan de uitnodigingen hier de deur uit. We gaan snel op zoek naar extra vrijwilligers. We kunnen zo'n 30.000 mensen per dag prikken.  Dankzij onze pop-upstructuur met stoeltjes in plaats van afgesloten hokjes kunnen we snel uitbreiden. Het prikken verloopt nu zelfs 40% sneller dan bij de eerste campagne." 

Nieuw vaccinatiedorp op komst

Het grote Antwerpse vaccinatiedorp op Spoor Oost is sinds een paar weken afgebroken. "Nu zetten we boosters in bioscoopcomplex Kinepolis en in de evenementenruimte Antwerp Expo. Maar deze grootschalige versnelde  boostercampgane gaan we opnieuw op één plek organiseren. Dat kan eén van de twee huidige locaties worden, of mogelijk een nieuwe. Dat hangt af van een aantal factoren zoals de bereikbaarheid. Vanmiddag hakken we de knoop door", zegt Stroobants op Radio 2 Antwerpen. Eerder deze week suggereerde Antwerps schepen Els Van Doesburg (N-VA) het Sportpaleis al als mogelijke locatie.

Boosterprikken in Antwerp Expo

Meest gelezen