Nicolas Maeterlinck

Voorbijganger vindt arm op jaagpad in Gavere, mogelijk van Fransman die al enkele maanden vermist is

Op een jaagpad aan de Schelde in Gavere heeft een voorbijganger een arm gevonden. Volgens de autopsie van de wetsdokter heeft het lichaamsdeel een aantal verwondingen die aangebracht zijn na het overlijden van de persoon. Het parket is een onderzoek gestart om te weten te komen van wie het lichaamsdeel is. Mogelijk is het van een Fransman die al een paar maanden vermist is.

In Gavere heeft een voorbijganger vorige week een lugubere vondst gedaan op het jaagpad aan de oever van de Schelde: hij trof er een arm aan. De politie bevestigt het verhaal, maar verwijst voor commentaar door naar het parket. Uit een autopsie van een wetsdokter blijkt dat enkele verwondingen te zien zijn op het lichaamsdeel. Die komen van de schroef van een boot en dateren van na het overlijden van het slachtoffer.

Sporen van dierentanden

Onderzoekers stelden vast dat het lichaam al een tijdje in het water lag. Speurders vermoeden dat een dier het lichaamsdeel naar daar heeft gesleept, want op de arm zijn ook sporen te zien van de tanden van een dier.

Het is nog onduidelijk van wie de arm is. Speurders vergelijken het DNA van de arm nu met die van enkele vermiste personen. Ze volgen voorlopig één piste, die van een Fransman die sinds enkele maanden vermist is. De man bevond zich vermoedelijk in ons land op het moment van zijn verdwijning. Het parket laat weten dat het ook andere pistes niet uitsluit.  

Meest gelezen