Betalen in de winkel kan voortaan ook door QR-code te scannen op betaalterminal

Wie in de winkel wil betalen met de Payconiq-app, zal dat voortaan ook kunnen door een QR-code te scannen op het schermpje van de betaalterminal aan de kassa. Dat kondigt betalingsverkeerverwerker Worldline aan.

Betalen met een Payconiq QR-code was al mogelijk door in winkels een Payconiq-sticker te scannen aan de kassa. Maar dan moest je als klant nog altijd zelf het bedrag ingeven.

Voortaan zal de QR-code rechtstreeks verschijnen op de Worldline-betaalterminals. Daardoor zal je het te betalen bedrag niet meer zelf moeten ingeven, want dat zal automatisch in de app verschijnen. Je zal alleen nog de betaling moeten goedkeuren.

In de loop van 2022 zullen alle handelaars de nieuwe betaaloplossing kunnen aanbieden in hun winkel. De uitrol is al enkele maanden bezig en bij sommige handelaars was de betaalwijze al voorhanden.

CCV, een andere aanbieder, heeft dezelfde functionaliteit overigens vorig jaar al toegevoegd betaalterminals.

Steeds meer met smartphone

"Deze samenwerking (met Payconiq) biedt handelaars de mogelijkheid om een ruimere keuze aan betaalmethodes aan te bieden in hun zaak en sluit aan bij nieuwe consumptietendensen", stelt Worldline in een persbericht. 

Volgens het bedrijf trekt de trend dat we steeds meer online betalen met de smartphone (QR, betaal- of bankapp) zich ook door naar de fysieke winkel. In augustus betaalden de Belgen meer dan een miljoen keer met de smartphone aan de kassa, klinkt het. Dat is drie keer meer dan in februari 2020, net voor de uitbraak van de coronacrisis.

Meest gelezen