Radio 2

Brandweerwagen belandt in gracht bij poging geparkeerde vrachtwagen te passeren in Kuurne

In Kuurne is deze ochtend in een landelijke weg een brandweerwagen in de gracht gezakt toen die een geparkeerde vrachtwagen wou passeren. De wagen was op de terugweg na een woningbrand en schoof langzaam weg in de zachte berm. Daardoor blijft de schade beperkt. 

Vanmorgen vroeg moest de brandweer met een autopomp vanuit de kazerne in Harelbeke voor een woningbrand in Kuurne uitrukken. Het bleek om een klein technisch defect te gaan, waardoor de brandweerwagen al snel kon terugkeren naar de kazerne. In een smalle landelijke weg liep het fout. Een vrachtwagen stond er geparkeerd en blokkeerde voor een stuk de baan. De brandweerwagen reed in de berm om te kunnen passeren, maar toen zakte de autopomp langzaam weg in de gracht. Uiteindelijk kantelde de wagen op zijn rechterzijde. Hij moest uit de gracht worden getakeld. Gelukkig bleef de schade beperkt. 

"Geef ruimte aan prioritaire voertuigen"

Brandweerzone Fluvia benadrukt hoe belangrijk het is om plaats te maken voor prioritaire voertuigen: "We doen nog eens een oproep aan iedere weggebruiker om niet alleen voorrang, maar ook voldoende ruimte te geven aan prioritaire voertuigen. Dat geldt ook voor voertuigen die langs de weg geparkeerd staan." 

Meest gelezen