MARNIK AERTS

Cel Vermiste Personen zoekt gezonken autowrakken in haven van Antwerpen: "Geen lichamen gevonden"

In de haven van Antwerpen is Operatie Clean Port afgesloten, een grootschalige zoekactie naar gezonken autowrakken van vermiste personen die de Cel Vermiste Personen de voorbije weken hield. In totaal zijn 5 wagens ontdekt, maar daarbij zijn geen vermiste personen gevonden. "De wagens die zijn geborgen, zijn allemaal gestolen of gedumpt", zegt Alain Remue. "Hier komt wel een vervolg op."

Al anderhalve maand is de Cel Vermiste Personen met sonarboten gezonken wagens aan het zoeken in de dokken van de Antwerpse haven. Vandaag was de laatste zoektocht van Operatie Clean Port, met een zoekactie aan de Noordlandbrug, vlakbij BASF in Zandvliet. 

Er waren 8 spots in de Antwerpse haven waar iets gedetecteerd werd. In totaal werden vijf wagens gevonden, 4 daarvan werden geborgen. De auto's waren gestolen of gedumpt, er werden geen lichamen gevonden. "We hebben een lijst van personen die als vermist zijn opgegeven met hun voertuig, en we hopen die lijst zo kort mogelijk te maken", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. 

"Daarvoor hebben we elk jaar een aantal grote operaties. We proberen systematisch te werken en elke waterloop over heel het land aan bod te laten komen. In de regio Antwerpen zijn er toch enkele dossiers die al jarenlang op onze lijst staan, en daar zouden we toch iets aan willen doen", aldus Remue.

MARNIK AERTS

Meest gelezen