Diest organiseert dit weekend wel een Kerstmarkt

In Diest wordt morgen en ook in het weekend een kerstmarkt georganiseerd en dat in tegenstelling met sommige andere steden. Er gelden wel strenge coronamaatregelen.

Diest organiseert dit weekend wel een kerstmarkt. Die begint morgen en duurt ook nog het hele weekend. Bijna 40 standhouders zorgen op de Grote Markt en de Kaai voor handgemaakte producten zoals juwelen en kerstartikelen.  "We kozen ervoor om de Kerstmarkt toch te laten plaatsvinden", zegt schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde (Open VLD). "Zo kunnen handelaars en verenigingen toch zorgen voor wat warmte en sfeer". 

Coronamaatregelen op kerstmarkt

"De bezoekers moeten zich wel aan enkele maatregelen houden", zegt de schepen. "De zone rond de Grote Markt en de Kaai wordt afgebakend. De kerstmarkt is enkel toegankelijk op vertoon van je Covid Safe Ticket via twee inkomzones. Iedereen vanaf 6 jaar moet een mondmasker dragen en  je moet zittend consumeren. Je zal dus niet aan de chalets kunnen eten en drinken zoals dat anders wel het geval is", besluit schepen Maurits Vande Reyde.

Meest gelezen