Radio 2

Marktkramer uit Eernegem veroordeeld voor dodelijk ongeval waarbij kraam losschoot en man in rolstoel verpletterde

Een man van 61 uit Eernegem is door de Brugse politierechtbank veroordeeld voor een dodelijk verkeersongeval. Hij reed met zijn marktkraam over een vluchtheuvel toen het kraam losschoot en tegen een man in een rolstoel belandde. Die overleefde dat niet.

Eind februari reed de man met zijn marktkraam over een vluchtheuvel in de Stationsstraat in Eernegem, een deelgemeente van Ichtegem. Daarbij schoot het kraam los van de trekker en plette het een 82-jarige rolstoelgebruiker tegen de gevel van een bakkerij.

De politierechter veroordeelde de marktkramer nu tot een celstraf van een jaar en een jaar rijverbod, allebei voor de helft met uitstel. Hij moet ook zijn rijexamens opnieuw afleggen en moet medische en psychologische proeven ondergaan. Daarnaast kreeg de man een geldboete van 4.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

Zware straf

De man is behoorlijk zwaar gestraft omdat onderzoek uitwees dat hij had gelogen. De man beweerde op een zitting dat er een breekkabel aan het kraam hing, een soort veiligheidssysteem, hij toonde de kabel zelfs. Maar volgens de verkeersdeskundige was er van die kabel geen sprake. 

Meest gelezen