Nedcar moet op zoek naar nieuw automerk

VDL Nedcar, de Nederlands-Limburgse autobouwer, moet op zoek naar een nieuw automerk om te bouwen in zijn fabriek in Born. De Amerikaanse producent Canoo wil zijn elektrische auto dan toch niet laten assembleren bij Nedcar. 

Canoo was deze zomer de eerste nieuwe klant van VDL Nedcar nadat BMW had besloten de productie van BMW's en MINI's over te hevelen naar eigen fabrieken. Het plan was om zeker tot 2028 een soort elektrische SUV's te laten maken door de fabriek. Maar het Amerikaanse bedrijf ziet nu dus af van de afspraken over de autoproductie. De productie van auto's in de Verenigde Staten zou minder risico's met zich meebrengen dan in Europa, zegt het bedrijf. 

Nedcar was al op zoek naar andere opdrachtgevers, omdat de productie van elektrische auto's van Canoo alleen niet genoeg was. VDL heeft nog tot 2023 om opdrachten van nieuwe autofabrikanten binnen te halen, want dan stopt de productie voor BMW.

In de fabriek, net over de grens, werken ook heel wat Belgen. 

Meest gelezen