PLAN B aflevering #61: Blijft Nederland het gidsland dat het ooit was voor veel Vlamingen? 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT NWS) om de twee weken op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze keer vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.

In Nederland hebben de onderhandelaars van vier verschillende partijen (de twee liberale partijen, de christendemocraten en de Christen Unie) na ruim 270 dagen (9 maanden) een akkoord bereikt over een nieuw regeerakkoord. De nieuwe regering zal opnieuw geleid worden door de liberaal Mark Rutte, en zijn belangrijkste opdracht  wordt het milderen van het wantrouwen van de Nederlanders tegenover de politiek en de overheid.  

Hoe kijkt de Vlaming intussen naar zijn noorderburen? Is de fascinatie van de Vlaming voor Nederland even groot als die van de Franstalige Belgen voor Frankrijk? Dat vroeg Alain Gerlache (RTBF) aan Ivan De Vadder (VRT NWS).

Meest gelezen