© Belga

Radja Nainggolan krijgt vier maanden rijverbod voor te snel rijden 

De politierechtbank heeft Antwerp-speler Radja Nainggolan  veroordeeld tot zeven maanden rijverbod, waarvan vier maanden effectief, en 3.200 euro boete. De Antwerpse politie had hem afgelopen zomer tegengehouden na een snelheidsovertreding. De ex-Rode Duivel bleek ook onder invloed. Volgens zijn advocaat, Omar Souidi, gaat hij wellicht niet in beroep tegen het vonnis. "Wij gaan samen met de cliënt bekijken of die straf volgens hem aanvaardbaar is, maar daar ziet het er wel naar uit", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Eind augustus onderschepte de politie Antwerp-speler Radja Nainggolan toen hij aan meer dan ­100 km/u over de Scheldekaaien reed. Ook legde hij een positieve ademtest af. Omdat het niet de eerste keer is dat hij betrapt werd op te snel rijden onder invloed, vroeg het Openbaar Ministerie een jaar rijverbod en een boete van 3.360 euro. 

Zijn advocaat Omar Souidi had de precieze gemeten snelheid in twijfel getrokken. "In het proces-verbaal zwaait de politie met snelheden tot 120 km/u. Mijn cliënt geeft toe dat hij iets te snel gereden heeft, maar nooit aan die snelheden. De rechter heeft nu geoordeeld dat er inderdaad geen enkele zekerheid bestaat over de precieze snelheid en houdt het in het vonnis op een onaangepaste snelheid", zegt meester Souidi. 

"Gezien de fors hogere strafeis ben ik uiteraard tevreden met de uitspraak, gezien de rechtbank ons volgt dat de stelling van de politie omtrent de gereden snelheid niet kan worden bijgetreden. Voor de feiten die Radja bekent, werd een constructieve straf opgelegd."

Wellicht niet in beroep tegen vonnis

Meester Souidi sprak vanochtend al met zijn cliënt, waarschijnlijk zal hij niet in beroep gaan tegen het vonnis, zegt hij op Radio 2 Antwerpen. "Radja zegt ook: ik heb een fout gemaakt, dus uiteraard verdien ik een straf, en die straf zal ik ook aanvaarden. Op voorwaarde dat ik niet gestraft wordt voor feiten die niet correct zijn weergegeven, zoals die fameuze snelheden die nooit werden gehaald."

"Wij gaan samen met de cliënt bekijken of die straf volgens hem aanvaardbaar is, maar het ziet er wel naar uit dat hij die wel zal aanvaarden."

Meest gelezen